Asset Publisher

angle-left Kekrijuhla sadonkorjuun tunnelmissa

Kekrijuhla sadonkorjuun tunnelmissa

Joensuun Kulttuurin Unelmavuosi ja 60-vuotista taivaltaan juhliva sanomalehti Pielisjokiseutu järjestävät yhdessä Kekrijuhlat Enon torilla lauantaina 23.9. klo 13–17. Mukana on liki kolmekymmentä toimijaa esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Torilla pääsee esimerkiksi maistelemaan syksyn sesongin makuja, mittauttamaan verenpaineensa, tervehtiä Selkie Green Caren eläinvieraita ja tutustua mehiläistoimintaan. Myytävänä on muun muassa luomulihaa sekä syksyn satoa. Torikahvio on auki tapahtuman ajan. Sanomalehti Pielisjokiseutu tarjoaa toriväelle mehut ja makkarat.

Ohjelmassa on lisäksi haastatteluja ja muistelua Pielisjokiseudun 60-vuotiselta taipaleelta. Torilla nähdään myös Miika Nuutisen sirkusshow ja kuullaan musiikkia Duo Toisen Lähiön tulkitsemana.

Kekrissä mukana ovat: Pielisjokiseutu, Joensuun Kulttuurin Unelmavuosi 2023, Enon Kyläyhdistys, Sirkustaiteilija Miika Nuutinen, Duo Toinen Lähiö, kuvataiteilija Miia Rosenius, Enon Martat, Enon SDP, mukana kansanedustaja Seppo Eskelinen, Enon seurakunta, Veräjä, Enon Sydänyhdistys, Kulttuuriyhdistys Louhi ry, Liike Nyt Joensuu, Mekastamo, Mustavaaran Tila, Naisten pankki, Niskan kyläkirppis, Selkien Green Care, Pielisjoen Yrittäjät, Saara Sorjosen hunajatila, Enon kirjasto, Tmi Koirakati, Puhas, TSL Joensuu, Yksityisiä sadonkorjuutuotteiden myyjiä sekä käsityö- ja kirpputorimyyjiä.

Kuvataiteilija Miia Rosenius toteuttaa torin vieressä sijaitsevalla Niskan tuvalla Pop-up Savi Piknikin, joka on yhteisöllinen, osallistava teos. Piknikit toteutetaan työpajoissa. Työpajaan osallistuu kymmenen henkilöä, joita Miia ohjaa tekemisessä. Teoksen lähtökohtana on katettu piknikpöytä liinoineen ja astioineen. Jokainen osallistuja pääsee loihtimaan omalle lautaselleen ruoka-aineet ja annoksen savesta. Valmiit annokset katetaan työpajan päätteeksi yhdessä pöydälle kymmenen hengen kattaukseen. Tarjoiluista ja pöydästä muodostuu yhteisöllinen, tilallinen installaatio. Valmis installaatio jätetään yleisön koettavaksi, jonka jälkeen teos puretaan. Työpajan työskentelyä ja teoksia dokumentoidaan valokuvin, joita jaetaan sosiaalisessa mediassa nähtäväksi myös heille, jotka eivät pääse teosta paikan päälle kokemaan.

Tule osallistumaan teoksen toteutukseen, ja pohtimaan teoksen äärelle yhteiseen pöytään kokoontumisen merkityksiä sekä ruokakulttuuriamme.

Ilmoittautuminen
Työpaja toteutetaan Niskan tuvalla Enossa (Niskantie 17) klo 13 alkaen. Työpajan kesto noin tunti. Työpajaan ilmoittaudutaan etukäteen. Lähetä ilmoittautumisesi sähköpostilla tai tekstiviestillä suoraan Miialle (miia.rosenius@hotmail.com, 0503455827). Työpajaan mahtuu 10 henkilöä, ilmoittautumiset kirjataan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja saat vahvistusviestin siitä, että sinulle on paikka työpajassa. Yhteystiedot pyydetään vain työpajatiedotusta varten, ja ne poistetaan työpajan jälkeen.

Lähetä sähköposti tai tekstiviesti, jossa lukee:
Piknik. Nimesi. Ikäsi. Puhelinnumerosi. Sähköpostiosoitteesi.

Yleisöllä on mahdollisuus päästä kokemaan työpajan lopputulos heti tuoreeltaan Kekrijuhlan yhteydessä. Miia on tavattavissa Niskan tuvalla myös työpajan jälkeen.

TERVETULOA SYKSYN ILOISEEN SADONKORJUUJUHLAAN!