Asset Publisher

angle-left Taidepenkit ja Ötökkäpolku Ystävyydenpuistoon

Taidepenkit ja Ötökkäpolku Ystävyydenpuistoon

Viiden taitelijan toteuttamat upeat Taidepenkit tuotiin Joensuussa Ystävyydenpuistoon. Joensuun Kulttuurin Unelmavuosi 2023 kilpailutti Taidepenkkien tekijät Joensuun Taiteilijaseuran kautta. Valitut taiteilijat ja työt ovat Niina Mantsinen, Ystävyydenpuiston eläintarha, Anja Turunen, Sulassa sovussa, Pia Sinkkonen, Istun kanssasi, Johanna Turunen, Spiraali ja Petri Halttunen, Stage.

Taidepenkit toteutetaan osana Kulttuurin unelmavuotta. Kyseessä on nimensä mukaisesti penkki, joka on taidetta. Taidepenkki on kohtaamispaikka, jossa kohtaavat ihmiset, taiteen tekijät ja sen kokijat. Taidepenkit ovat suoraan arkeen ja ympäristöön tulevia, matalan kynnyksen elementtejä, jotka symboloivat Kulttuurin unelmavuoden teemoja: yhdessä oleminen, tekeminen ja kohtaaminen. Penkit itsessään ovat taidetta. Ne sijoitettin puistoon, jossa penkille pysähtyjän halutaan näkevän ja kokevan taidetta ympäristössään. Taidepenkit toteuttavat Kulttuurin unelmavuosi 2023 -hankkeen tavoitetta taiteen ja kulttuurin yllättävyydestä, kohtaamisesta arjessa ja matalan kynnyksen osallistumisesta. Taidepenkit lisäävät myös paikallisten taiteilijoiden tunnettuutta.

Samalla ensimmäinen hankkeen mahdollistamista Taaperoiden Ötökkäpolku avattiin Ystävyydenpuistoon. Tämän polun ötökät liitelevät hieman korkeammalla, kun ne ripustettiin puiston puihin. Hahmot ovat taiteilija Ihva Aulan käsialaa. Ötökkäpolkuja saadaan toukokuussa lisää.