Ajankohtaista, alasivun pääkuva

Ajankohtaista, sivun otsikko

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Kulttuurin Unelmavuosi 2023 käynnistyy – Katso tammikuun ohjelma

Joensuun Kulttuurin Unelmavuosi 2023 käynnistyy – Katso tammikuun ohjelma

Joensuun Kulttuurin Unelmavuonna jokaisella on mahdollisuus nauttia monipuolisesta kulttuuritarjonnasta, yllättyä, ihastua ja osallistua. Kenenkään ei tarvitse pönöttää eikä jäykistellä, mutta niin on lupa tehdä, jos haluaa. Kulttuurin Unelmavuosi on meille ihan jokaiselle!

Kulttuurin Unelmavuoden tammikuu käynnistyy Pop Up -näyttelyllä ja peräti kahdella kilpailulla. Tammikuun alussa avautuu vaihtuva näyttely Joensuun Metropol kauppakeskuksessa, jossa on esillä viidentoista joensuulaisen taiteilijan töitä ja teoksia. Heti vuoden alusta avautuvat Unelmien pipo sekä Huipun juurella-kilpailut. 

Tammikuun alussa aloittamme Kulttuurikahvilat Taidemuseo Onnissa. Kahdeksan kertaa toteutuvan tilaisuuden sisällöt ja teemat vaihtuvat musiikista keskusteluun ja tanssista muotinäytökseen. Kulttuurikahvilaan on vapaa pääsy, kahvit voi nauttia tilaisuuden lomassa pientä korvausta vastaan. Ensimmäisen Kulttuurikahvilan avaa Heiduška, jonka esitys koostuu taiteilijan itsensä tekemistä lauluista ja runoista akustisen kitaran säestyksellä. Runot ovat peräisin Heiduškan vuonna 2021 julkaistusta esikoisrunokirjasta 150 sekuntia elämästäni. Seuraavat kulttuurikahvilat ovat 1.2., 1.3., 5.4., 6.9., 4.10. 1.11. ja 13.12 klo 16–18.

Kulttuurin Unelmavuoden avajaisia vietetään 20.1.2023 Botanian lumoavassa ympäristössä. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen lausuu avaussanat ja ohjelmassa koetaan monia aisteja hemmottelevia elämyksiä. 

Kulttuuri yllättää ja tarjoaa mahdollisuuden osallistumaan läpi Kulttuurin Unelmavuoden Kulttuuritupsahdusten muodossa. Heittäydy Haihtuvan taiteen nuotiopiiriin Kalmonkatiskan kodalla tai Huokaise hetki rentouttavan äänimatkan myötä Mulon kodalla. Noora Hattusen Ateljeessa on mahdollisuus jättää kädenjälkensä yhteisötaideteokseen Toivo.

Vaarakirjastot yhdessä Kulttuurin Unelmavuoden kanssa mahdollistavat kaikille Joensuun 8. luokan oppilaille kirjailijavierailuja teemalla Unelmien lukuvuosi. Tammikuussa Joensuussa vierailee Roope Lipasti, joka tunnetaan humoristisista, nuorille sopivista romaaneistaan. Helmikuussa vuorossa ovat Magdalena Hai ja Jarkko Vehniäinen.

Tammikuun ohjelma

  • POP UP -näyttely 2.1.-28.2. Joensuun Metropol (Torikatu 29) 
  • Unelmien pipo -kilapilu, 2.1.–28.2. tarkemmat ohjeet löytyy täältä 
  • Huipun juurella -liikeideakilpailu 2.1.–15.2. tarkemmat tiedot osoitteesta https://huipunjuurella.fi
  • Kulttuurikahvila: Heiduška 4.1. klo 16–18, Taidemuseo Onni (Kirkkokatu 23)
  • Joensuun Kulttuurin Unelmavuoden avajaiset 20.1. klo 18–19, Botania (Heinäpurontie 70), avoinna klo 15–22, vapaa pääsy
  • Haihtuvan taiteen nuotiopiiri 21. ja 22.1. klo 13–15, Kalmonkatiskan kota, Kuhasalo (järj. Karhun Talo)
  • Huokaise hetki -rentouttava äänimatka 22.1 klo 15–16, Mulon kota, Reijola. Kotaan mahtuu 20 ihmistä, joten ilmoittauduthan ennakkoon: niinaannikamusic@gmail.com (järj. Niina Mönkkönen)
  • Taidetyöpaja, yhteisötaideteos Toivo 7., 14., 21., ja 28.1. klo 10–14, Noora Hattusen Ateljee (Merimiehenkatu 32)

Heittäydy mukaan kulttuurin täyteiseen vuoteen!